En beretning om ultracykling

Posts

Alting ordner sig

I maj da jeg kom hjem fra Race Around Denmark stod jeg uden job. Jeg skulle ikke længere arbejde på den arbejdsplads, som har betydet så meget de sidste tre år. Jeg var selv med til at tage beslutningen, fordi vilkårene ændrede sig. 

Jeg bor sammen med min datter på 16 år. Det betyder, at jeg er alene om at betale huslejen og alt andet i vores økonomi. Derfor var det også angstprovokerende at kaste sig ud i uvisheden, og ikke vide om der var penge til huslejen og julegaverne i december. 

Juni måned var skøn med masser sol og en krop, der skulle komme sig efter cykelturen. Jeg nød faktisk at være arbejdsløs. Stod tidligt op som jeg altid har gjort, drak kaffe på altanen og gjorde mig klar til dagens opgaver. Hurtigt fik jeg en masse kaffeaftaler i kalenderen, nogle job relevante andre not so much. CV’et fik en overhaling, og jeg var til fotograf for at få lavet et nyt tidssvarende billede. I min fratrædelsesaftale havde jeg bedt om et outplacement forløb, fordi det altid er godt at spare med et andet menneske om sine muligheder. Her var jeg så heldig at møde Marlene de Voss fra Makio. Hun var et festfyrværkeri af gode ideer og udfordringer doseret i korrekt mængde. Efter vores møder vidste jeg præcis, hvad jeg skulle arbejde med samtidig med hun skubbede til min tankegang. Telefonen var altid åben, hvis jeg havde brug for at vende noget, hvilket jeg satte stor pris på. 

Inden jeg fik set mig om, havde jeg søgt nogle spændende jobs, hvor jeg blev kaldt til samtale på to. Det er en kunst at gå til samtale. Et møde mellem mennesker, hvor vi på meget kort tid skal finde ud af, om vi kan arbejde sammen, og om jeg har de rette kvalifikationer til stillingen, og om arbejdspladsen kan tilbyde et spændende arbejde og gode forhold. Vi kan vælge at spille skuespil, være bund ærlige eller noget derimellem. Min tilgang var ærlighed. Jeg havde i forvejen kastet mig ud på dybt vand, og kom frem til den konklusion at ærlighed var vejen frem.

Den første samtale var som en Tinder-date, der skulle gå langt væk efter 10 minutter. Jeg mærkede allerede en snert af det ved modtagelsen i receptionen. Samtalen var ordentlig og fulgte de uskrevne regler der er for den slags, men der var nogle spørgsmål som virkelig kom bag på mig, og som jeg aldrig tidligere er blevet stillet til en samtale. Jeg gik derfra med en dårlig mavefornemmelse, og det kom ikke bag på mig da opkaldet om at virksomheden ikke ville gå videre med mig kom. Men der er jo aldrig noget der er så skidt, at det ikke er godt for noget. Jeg var blevet en oplevelse rigere, og havde fået endnu mere erfaring i at gå til samtale. 

Den anden samtale var en god dialog om hvordan mine kompetencer matchede op mod det der var brug for i jobbet. Samtidig var der en god kemi, og der jeg gik derfra, havde arbejdspladsen solgt jobbet så godt, at jeg virkelig havde lyst til at arbejde der. Skæbnen ville at jeg blev kaldt til endnu en samtale samme sted, og det var også en virkelig god oplevelse. Da jeg kørte derfra, følte jeg, at jeg havde gjort alt, hvad jeg kunne for at vise hvem jeg var, så de havde de bedste rammer for at tage deres beslutning. Jeg var overbevist om, at jeg ville være god til netop det job. I timerne inden telefonen ringede med endelig besked var jeg meget spændt. Indrømmet var det med lidt rystende hånd, at jeg tog telefonen. Det var heldigvis positivt. Jeg fik jobbet! 

Nu glæder jeg mig til at starte. Møde mine nye kollegaer og komme godt i gang med arbejdet sammen med min nye chef. 

Jeg kastede mig ud på dybt vand og svømmede stille og roligt ind til land igen. Jeg havde forberedt mig på, at svømmeturen blev længere. Uanset svømmeturens længde nåede jeg ikke at blive udmattet eller gå i panik undervejs. Måske fordi en god ven har lært mig udtrykket ‘alting ordner sig’. Det har jeg taget til mig. Når jeg flyver lidt op i helikopteren og ser på mit liv, har alle prøvelser fundet en vej. Måske er det ikke altid den vej som jeg tænkte det skulle gå, men ting har løst sig alligevel. 

Så næste gang du mødes af en udfordring så tænk på, at ’alting ordner sig’

4 Comments

 1. Peter Christensen

  “Alt ordner sig”, dejligt motto. Det vil jeg huske. Stort tillykke med dit nye job Ditte. Hvor er de heldige, dem der får dig som kollega.

  Det glæder jeg mig til at høre mere om.

 2. Marlene de Voss

  Mange tak for de flotte ord Ditte, – det har været en kort, men STOR fornøjelse at møde dig, sparre med dig og lære dig lidt at kende.
  Jeg hepper på dig, både i det nye job og i dit cykel-eventyr – du er top-sej!

 3. Per

  Gode tanker at tage med videre våde for dig, men bestemt også for mig. Tak fordi du deler knus P og pøj pøj imorgen knus

 4. Sikke en skøn og livsbekræftende historie Ditte.
  Og tak fordi du deler så åbenhjertigt og din jobsøgning. Du er med til at nedbryde et jobsøgningstabu, og det giver værdi for SÅ mange andre i samme situation, at vi kan tale åbent om det.
  Rigtig god vind fremad både i dit job og på cyklen – hep hep fra Makio.

Leave a Reply

da_DKDanish