En beretning om ultracykling

Posts

RAAM blev til RAD

I slutningen af 2017 var jeg så heldig at blive tilbudt en plads på et kvindehold, der skulle køre RAAM (Race Across America). Jeg var ellevild, for det var en drøm for mig at krydse USA på cykel. Den 30/11 2017 var deadline for tilmelding og dagen, hvor jeg skulle forbi Rigshospitalet for at få svar på en biopsi af en knude i mit bryst. Beskeden fra lægen var ultimativ. Jeg havde brystkræft. Det var farvel til et eventyr i USA og goddag til operation, kemo og stråler.

Jeg kom godt igennem mit kræftforløb. Det var hårdt på mange måder, men jeg ’blev’ på cyklen i den periode. De få timer jeg kunne klare i sadlen gav mig styrke og energi. Heldigvis var det hovedsagligt timer i spinningssalen, hvor jeg uanset min tilstand kunne være med. 

Det er efterhånden nogle år siden og det går godt, men følelsen af at være så tæt på en begivenhed, jeg altid har drømt om sidder stadig som en abe på min skulder. Samtidig aner jeg ikke om det der ultra-cykling er noget jeg kan. Men jeg ved, at jeg holder utroligt meget af at være på landvejen i min fritid, og jeg er nysgerrig på, hvor langt viljen rækker, når drømmen er der. Jeg ved også, at jeg kravlede før jeg gik. Derfor starter mit ultra-eventyr i Danmark, når jeg i slutningen af maj deltager i Race Around Denmark. Så må vi se om drømmen stadig er i live, når jeg krydser målstregen. 

Leave a Reply

da_DKDanish